Helicoptervlucht en op weg naar Wanaka

Donderdag 24 februari 2011. De dag begon vroeg voor ons. Half 7 de wekker om er voor te zorgen dat we op tijd bij de balie voor de helicoptervlucht zouden zijn. De zon scheen en de we zagen de sneeuw op de berg liggen → heel goed teken. Na één broodje als ontbijt (meer paste er niet in, vanwege de zenuwen, want het is toch erg spannend) zijn we gegaan. En we kregen een YES !!. Na uitleg over de veiligheidsinstructies konden we vertrekken. Zooooooooooooooooooooooooooooooo gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaafff.
Anders kan ik het niet omschrijven. Een vlucht van 40 minuten over allebei de gletsjers en de Nieuw Zeelandse Alpen met Mount Cook. Onderweg ook stukken ijs van de gletsjer zien liggen in het water. Dit zijn stukken die afgebroken zijn door de aardbeving in Christchurch. Ook hadden we een sneeuwlanding bovenop de gletsjers. Blauwe lucht met wat witte wolkjes en een stralend zonnetje. Onbeschrijfbaar !!!!. Dit is wel zo super gaaf. Echt helemaal in de wolken. Tegen 10 uur zijn we aangereden naar Wanaka. Onderweg afwisselend weer gehad, regen en motregen, maar ook weer droog. We hadden vandaag een mooie route met een aantal bezienswaardigheden (o.a. Watervallen). Onderweg nog even gestopt om te lunchen. Voordat we in Wanaka aankwamen, zijn we langs 2 meren gekomen met erg blauw water. Heel apart om te zien hoe blauw water kan zijn. In Wanaka zelf heb je “Puzzling world”. Dit bestaat uit een labyrinth met 4 gekleurde torens die je moet vinden. In 3 kwartier hadden we ze gevonden en waren we bij de uitgang. Erg grappig, want er zaten ook trappen in waar je overheen moest om in een ander gedeelte te komen. Verder hadden ze ook 4 kamers met een bijzonder thema: hologrammen, gezichten die je volgen, illusie van groot en klein en een scheve kamer. Heel bijzonder om te ervaren. Nog even wat gedronken in de bar en daarna gegeten in het restaurant van het hotel. Ik heb zelfs een juryrapport ingevuld voor mijn lamsgerecht, omdat het restaurant meedoet met een wedstrijd welk restaurant het beste lamsgerecht serveert. Die van mij was heel erg lekker. Perry had lekkere spareribs besteld. En als toetje hadden we allebei iets van chocola… (als we terug zijn, gaan we wel weer in het gareel). Het heeft even geduurd om de foto’s uit te zoeken ( het zijn er maar een paar honderd haha). Vandaag 295 kilometer gereden met ons superautootje. Vliegkilometers geen enkel idee.

Boekenlegger op de permalink.

2 Comments

  1. Hé buufjes
    Zit ik hier op een hele treurige dag (mist,regen en koud!!) achter de pc en zie ik hele mooie foto’s! Wat een belevenis.
    Blijf jullie volgen.
    Groetjes Rianne en Johan

  2. Heey daar,

    Toen ik op teletekst las dat er een stuk van de gletser afgebroken was in Nieuw Zeeland als gevolg van de aardbeving dacht ik nog zou dat zijn waar jullie nu naar toe gaan en jawel hoor. Dat is toch wel erg leuk en speciaal dat er hier iets in het nieuws komt en jullie daar dan bij in de buurt zitten. Natuurlijk weer mooie foto’s, ik vraag me alleen af hoeveel tijd we vrij moeten maken om straks al die andere foto’s nog te bekijken. Nu heb ik nog teveel vakantie uren van vorig jaar staan dus ik denk dat ik wel wat tijd vrij kan maken. (geintje) Ook leuk om te zien dat je ook nog naar ons pap en mam geluisterd hebt om jezelf wat meer op de foto’s te laten zien. Ik ga straks naar ons thuis voor ons paps verjaardag. Heb een boek van Tom Clancy gekocht van ons allemaal. Verder hier alles oke. Ga zo eerst Okkie even douchen. Veel groetjes

    Liefs Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *