Hokitika en gletsjers

Dinsdag 22 Februari. Allereerst moet ik vermelden dat wij totaal geen last hebben van de aardbeving welke vanmiddag lokale tijd Christchurch heeft plaats gevonden. Verder gaan we morgen wel kijken of wij nog wel naar Christchurch gaan, dit staat gepland voor over 2 weken. Hiervan houden we jullie ook van op de hoogte.

Vandaag in Hokitika eerst gaan kijken naar het Jade centrum, hier kun je zien hoe ze Jade bewerken en welke soorten er allemaal zijn. Hierna zijn we naar Hokitika Gorge gegaan. Dit zou een mooie turqoise gekleurde rivier moeten zijn, maar aangezien het hier gisteravond is begonnen met regenen en het vanmorgen ergens pas weer is opgehouden met regenen, komt er meer water via de bergen naar beneden dus nu was het water meer modderig grijs. De normale kleur is omdat het normaal gesproken smeltwater is.
Daarna de auto vol getankt en richting Franz Josef gletsjer gereden. Zeer veel regen gehad onderweg, maar als het ff niet regent en je ziet die bergen in de wolken dan heeft dat toch ook wel wat. Eenmaal aangekomen in Franz Josef eerst naar ons Motel gegaan, TV aangezet (want toen hebben we pas gehoord dat er een aardbeving was geweest) en daarna toch naar de gletsjer gegaan. Is wel mooi om dat zo te zien, ik heb foto’s kunnen nemen maar Priscilla had nog willen gaan filmen maar de video camera lag nog in de auto. Maar dat komt morgen helemaal goed want als alles goed gaat mogen we morgen vroeg met de heli naar boven.
Dat was het weer voor vandaag, nog ff kijken welke foto’s we vandaag uploaden en daarna lekker gaan uiteten (Priscilla trakteert)

Boekenlegger op de permalink.

10 Comments

  1. Hoi Priscilla,
    Op jouw verjaardag in Nieuw Zeeland, wat een mooi kado. Dat je geniet kan ik zien.
    Leuk om iedere dag een verhaaltje te lezen. Tot gauw weer en een fijne dag toegewenst.
    Patricia

  2. Hoi NZ-gangers,

    allereerst Priscilla: van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dat wensen ik en Auke je. Wat ik tot nu toe lees en zie hebben jullie een supervakantie. Ik ben stinkend jaloers.
    Fijn dat jullie een berichtje gaven dat jullie geen last hebben gehad van de aardbeving, want hier werd al om 8.00 uur vanochtend met ongeruste hoofden rondgelopen.

    veel plezier jullie beiden
    Hiltja

  3. hOI PERRY en PRICILLA
    WAT EEN FANTASTISE TRIP
    JA OOK IK SCHROK VAN DE BERICHTEN VAN DIE AARDBEVING
    MAAR GOED JULLIE HEBBEN GEEN LAST ALLEEN MAAR PLEZIER
    GROETJES ANNIE

  4. Hoi,

    Hiep hiep hoera, priscilla gefeliciteerd, al zal de dag bij jou al om zijn, maar goed, wat fijn te lezen dat jullie geen last van de aardbeving hebben gehad. En wat een ontzettend mooie verhalen, foto’s en filmpjes. Het is echt leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen.
    Super, blijf genieten samen.
    groetjes Natascha

  5. Hoi Priscilla en Perry,
    Allereerst: Priscilla hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Hier is het inmiddels midden op de dag, dus 22 februari zal bij jullie inmiddels wel voorbij zijn. Ik hoop, dat je een fijne verjaardag hebt gehad. Geniet van de mooie reis en het prachtige New Zeeland. Groetjes, Leo (D)

  6. Hé buuf (en buum..??)
    Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Of ben je al jarig geweest? Nou ja hier ben je nog jarig.
    Jemig wat hebben jullie een mooie reis zeg! Helemaal jaloers. Blijf vooral genieten!
    Groetjes Rianne en Johan

  7. Hoi P en P
    Van Harte gefeliciteerd meisje wat ben ik blij dat jullie er niets van gemerkt hebben.Ik kon niet in de PC en wilde zo graag weten of er iets aan de hand was.Maar gelukkig alleen genieten Blij toe !Groeten en tot de volgende keer Fijne verjaardag nog!Ik weet niet of ik al te laat feliciteer maar als nog goed bedoel…..Liefs en groeten T en H

  8. veel plezier met jullie helikoptervlucht vandaag !! ik verwacht daar natuurlijk weer de nodige mooie foto’s van te zien.
    xxx kim

  9. Denk dat jullie nu al of nog in jullie bedje liggen… en tja… dan ben ik een dag te laat met feliciteren…. (hier nog op tijd), maar toch: PROFICIAT!
    Zo te lezen heb je een mooie verjaardag gehad….. Ook nog ergens taart kunnen krijgen?
    Ik neem nu gewoon een borrel op je verjaardag.
    Groet vanuit een berenkoud Nederland!

  10. Fam. vd Wetering

    hallo hier weer een berichtje alvast proficiat Pricilla met je verjaardag
    zoals ik hoorde was er een hevige aardbeving daar in new zeeland we zijn blij dat het met jullie goed gaat maak er nog een leuke tijd van groeten uit vinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *