Zuider Eiland

Woensdag 16 februari 2011. Om half 6 ’s ochtends het melodietje van Giel Beelen; begin de dag met een dansje te horen, is niet grappig, want dat betekende dat de wekker afliep. Deze ochtend moesten we voor half 8 ingechecked zijn op de Interislander, onze ferry naar het Zuidereiland. Om 10 over half 7 stonden we al in de rij om ingescheept te worden. De ferry vertrok om half 9 richting het Zuidereiland. Eerst een stukje langs Wellington gevaren, daarna de Cook straat over en vervolgens door de Marlbourgh Sound ( allemaal bergen en eilandjes in het water). Boven op dek 10 waaide het stevig, maar het uitzicht was erg mooi. Rond 12 uur waren we van de ferry af en konden we aanrijden naar ons B&B adres in Collingwood. Onderweg weer hele andere landschappen gezien als op het Noorder Eiland. Hier heb je vooral wijngaarden, maar ook weer bergen waar je omheen rijd van beneden naar boven en weer terug via hele bochtige wegen. Hierdoor krijg je wel supergave uitzichten. Mooi helder water met verschillende kleuren blauw in de baaien waar je langskomt. Onderweg op verschillende plaatsen gestopt om wat te eten, te drinken, plaspauze te houden en te genieten van de uitzichten. We waren vandaag om kwart over 5 bij ons B&B adres. We waren het bordje 2x voorbij gereden…. en daarna moesten we een hele steile inrit omhoog. Tja..We werden ontvangen door een Nederlands stel wat hier al 26 jaar woont. Nadat we onze spullen uitgeladen hadden en even wat hadden gekletst, zijn we naar de Mussle Inn gereden om te gaan eten. 3 keer raden wat er op het menu stond. Juist groenlip mosselen. Errug lekker !!! Ook de andere gerechten waren lekker. De Mussle Inn is een beroemde eettent vanwege de groeplipmosselen. In totaal hebben we vandaag 265 kilometer gereden.

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Goede morgen Priscilla en Perry,
    Zo eindelijk is het me gelukt om een berichtje te sturen. (ben niet zo handig en heb de tijd niet genomen). Maar goed, allereerst nog de felicitatie voor je verjaardag Priscilla, ook ligt die al weer enkele dagen achter je. Wel bijzonder om op deze manier je verjaardag te vieren, en zeker ook om op die plek van de wereld een fantastisch avontuur te hebben. Wat een prachtige verhalen en wat een belevenis, ben gewoon een beetje jaloers. Ik herken heel veel van de verhalen van onze Loes en Teun.
    We zijn gerust gesteld dat jullie geen last hebben gehad van de aardbeving. Hier gaat het gewoon z’n gangetje en hebben we het allen druk met ons werk. Vandaag een mistige treurige dag. Voorspeld morgen wat beter.
    Geniet nog van jullie rondreis en van al het moois. Jullie moeten de groeten hebben van gerardmarliestinymichelhuub
    howdoe wanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *