Little spotted kiwi

Om half 10 zaten we startklaar voor onze kiwiwandeling. Onze gids, Terry, vertelde ons het een en ander over de little spotted kiwi die op het eiland leeft. Er zijn 1200 tot 1400 kiwi’s op het eiland. Je kunt ze in ieder geval horen roepen, of je ze ziet is een verrassing omdat kiwi’s nachtdieren zijn en ze zich niet op bestelling laten zien. Gewapend met een gewone zaklamp en een infrarood zaklamp zijn we op pad gegaan. Onderweg hebben we de kiwi’s elkaar horen roepen, de ene keer het mannetje, de andere keer het vrouwtje. Door heel stil te zijn, kun je de kiwi’s misschien zien. Zoek het juiste plaatje van de echte kiwi:

Antwoord: foto 1 (een echte kiwi bij infrarood licht, alleen een foto maken lukt niet), foto 2 (een foto gemaakt van een gemaakte foto hangend in het huisje), foto 3 ons nieuwe kiwivriendje)
Wij hebben het geluk gehad om een kiwi 3x te kunnen bekijken. Zo gaaf en zo bijzonder, dat is niet uit te leggen. Onze kiwigids was ook helemaal in zijn nopjes dat we de kiwi zo goed hebben kunnen bekijken.

Boekenlegger op de permalink.

2 Comments

  1. ik zou gezweerd hebben dat het antwoord foto nummer 3 moest zijn! 🙂 corine

  2. Beste PenP,

    Priscilla is daar misschien niet meer jarig, maar hier nog wel. Daarom drie dikke kussen voor de jarige. Ik had al eerder geprobeerd in te loggen, het lukte nooit.
    Het moet wel bijzonder zijn dat op je verjaardag in een ver, vreemd en mooi land zo’n verschrikkelijke aardbeving plaatsvindt. De bevolking zal wel in shock zijn.
    We volgen jullie op de voet met jullie prachtige belevenissen. Ik hoop dat jullie nog veel genieten. Hier was het vanochtend -5 met een gevoelstemp van -18.
    Doeg,

    Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *