Tongariro national park

Zaterdag 12 februari 2011. Nadat we eerst foto’s hebben genomen van het (mooie) uitzicht bij Lake Taupo zijn we op pad gegaan. We hadden vandaag een hele mooie route langs Lake Taupo richting Whakapapa (Tongariro National Park). Onderweg even getankt langs de weg ( moet ook gebeuren, anders komen we niet ver). Onze eerste stopplaats was bij Lake Rotopounamu. Hier hebben we een wandeling gemaakt van ongeveer 1 uurtje berg op en af naar een verstopt meer tussen de bomen. Erg mooi en super rustig. Dat valt wel op, je kunt hier op heel veel plaatsen gewoon alleen zijn zonder dat er andere mensen zijn. Heerlijk!. Daarna zijn we doorgereden naar Raurimu waar een maquette stond van een spoorwegspiraal. Deze spoorrails zijn ook echt aangelegd op een verval van 200 meter. Vervolgens geluncht in het “Spiralcafe” (ik had gevulde vissoep, erg lekker en Perry BaconLettuceTomato (BLT) op een broodje). Toen weer aangereden naar het Tongariro National Park. Onderweg een aantal wielrenners gezien die een fietswedstrijd hadden (petje af voor ze, want het is hier niet bepaald vlak). We wisten eigenlijk niet waar onze slaapplaats was vanavond, maar toen we naar het Visitors centre van Whakapapa reden, zagen we de naam van ons resort staan. Alleen we waren een uur te vroeg ( kunt pas om 14.00 uur inchecken). No problem, we gingen sightseeing doen. Wat is het hier mooi ! In de zomer in hét skigebied zijn zonder sneeuw. Het uitzicht is prachtig. We weten alleen niet hoe hoog we zaten. (we zaten aan het einde van de Bruceroad op de vulkaan Mt. Ruapethu). In dit gebied zijn ook scènes opgenomen voor Lord of the rings (Mordor). Rond 3 uur zijn we teruggegaan naar ons resort, nu mochten we er wel in. Spullen uit de auto uitgeladen en alvast spullen gepakt voor morgen als we naar Kapiti Island gaan.

Vandaag hebben we een mooie zonnige dag gehad. De kilometerteller geeft voor vandaag 146,4 km aan. Zo meteen weer even foto’s uitzoeken en uploaden en om 18.00 uur eten in het restaurant hier. We hebben inmiddels lang getafeld (Perry z’n sirlon steak was well done in plaats van medium, dus kreeg ie een nieuwe, maar toen had ik mijn zalm al op) Als we in Wellington zijn, zullen we pas weer onze blog kunnen bijwerken, want we denken dat we geen internet op Kapiti Island zullen hebben.

Oh ja, voor ik het vergeet, we hebben weer een filmpje online gezet, nu van een haka waarvan we ook al wat foto’s hebben laten zien. Duurt nu maar iets langer dan 4 minuten. Staat bij het bericht Maori en geisers.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *