Coromandel

Het is vandaag maandag 7 februari. De eerste dag van onze lange trip. Nadat we afscheid hebben genomen van de familie zijn we vertrokken richting Coromandel ( een schiereiland waar de Nieuw Zeelanders zelf ook op vakantie gaan). Ook vandaag is de dag bewolkt begonnen, maar uiteindelijk flink zonnig geworden bij een temperatuur 28 graden. Na een super mooie bochtige weg langs de kust arriveerden we een aantal kilometers vanaf Coromandel (stad) bij de Driving Creek Railway. Hier kon je met een treintje via een 3 kilometer lang smalspoor een tochtje maken. Erg gaaf !. Overal waar je komt, hoor je krekel geluiden vanuit de bomen en de struiken. Dit geldt trouwens voor overal hier, altijd maar weer die krekels. Daarna zijn we doorgereden naar Whitianga waar we onze slaapplaats hebben. Vervolgens met een schop richting Hot Water Beach waar je bij eb een gat kunt graven en je dan warm water hebt. Mijn gejat strandgat was warmer dan het gat wat Perry had gegraven… Na de strandwandeling terug naar de auto en weer op weg naar Whitianga om boodschappen te doen en zelf te koken in de Aoteroa Lodge. Vandaag hebben we 263,7 kilometer gereden.

Ondertussen ook nog ff de tijd genomen om de foto’s van Bay of Islands uit te zoeken, dus kijk ook eens in de menubalk onder bay of islands.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Hoiiiiiiiiiiiii,

    Dat ziet er weer ontzettend goed uit. Ik zou het daar wel rustig hebben denk ik, ik hoor geen hoge tonen dus ook geen krekels. Maar wat gaaf dat Hot water beach, daar zou ik ook wel met mijn voeten in willen zitten, met de erst ook wel trouwens.
    En wat een super mooie foto’s allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *