Reykjavik – Schiphol (vervolg)

Zondag 19 augustus 2012 vervolg. We waren vanmorgen om 10 uur bij het Sagamuseum. Je kreeg daar een koptelefoon met Engelse uitleg over de saga’s (volkverhalen) over het ontstaan van de bewoning van IJsland. De figuren die hiervoor gebruikt waren, zijn gemaakt met behulp van echte mensen die model hebben gestaan ( ingegipst zijn ed). Daarvan was ook een film te zien inclusief het maken van het museum. Daarna zijn we naar het dak gegaan waar je een uitzicht had over Reykjavik.

Vervolgens zijn we richting Keflavik vliegveld gereden, maar omdat we toch tijd genoeg hadden, hadden we een omweg genomen. Tijdens deze omweg kwamen we eerst langs de Blue Lagoon, een wam blauw meer waar je kunt zwemmen (en waar 90% van de toeristen van IJsland naartoe gaan) Daarna kwamen we bij nog een thermisch gebied met jawel de zwavelluchtbronnen. Hier kon je de rode en gele kleuren goed zien op de grond.

Daarna nog even het afval uit de auto weggooien en de auto vol tanken, zodat we hem terug konden brengen naar het verhuurbedrijf. De laatste dag hebben we nog 101 kilometer gereden en de totale kilometerstand stond op 38863. Dus dat betekent dat we 4117 kilometer hebben gereden deze vakantie. Vanuit het verhuurbedrijf werden we naar het vliegveld gebracht.

Op het vliegveld moesten we zelf inchecken bij een zuil. Daarbij werden we geholpen door iemand van het personeel. Daarna moest de koffer bij de gewone bagageband afgegeven worden en de rugzak bij de afwijkende maten bagage (anders kwam ie klem te zitten op de gewone bagage band). Toen door de douane (riem af, schoenen uit, alles uit je broekzakken, laptop uit de tas…). Mijn handbagage werd nagekeken, prima zat toch niks raars in. Vervolgens koffie gedronken en wat gegeten en nog wat rondgeneusd in de winkeltjes in de vertrekhal. Komen we daar de fietser uit Alkmaar weer terug ( bleek later ook achter ons in het vliegtuig te zitten). Erg grappig.

Verder goede vlucht gehad met een heel klein beetje gehobbel. Om 21.25 uur geland, dus netjes op tijd. In de bagagehal hebben we wel een tijdje op de bagage moeten wachten, maar tegen half 11 liepen we richting ons hotel. Toen we buiten kwamen, was het wel warm vergeleken met IJsland. We hebben wel een erg hip hotel. Zelf inchecken, de kamer heeft verschillende kleuren licht in zowel de ronde douchecabine als in de wc. Alles werkt hier met de afstandsbediening.

Morgen met de trein en bus naar huis en dan zit de vakantie er alweer bijna op. Dit was weer een supervakantie ( eentje om aan te bevelen !).

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *