Reykjavik – Schiphol

Zondag 19 augustus 2012. Gisteravond alle spullen ingepakt in de koffer, grote rugzak en de handbagage. Het paste allemaal. Ik vraag me af wat het allemaal weegt, maar dat zien wel op het vliegveld.

Gisterenavond nog naar het vuurwerk wezen kijken. Tegenover het hotel ligt een grotere haven omringd met van die hele grote stenen waar je op kunt zitten. Om 23.00 uur werd er vanaf een boot midden op het water het vuurwerk ontstoken. Dus wij hadden een geweldig uitzicht. Langs de stenenrand stonden ontzettend veel mensen te kijken. Het vuurwerk duurde ongeveer 10 a 15 minuten en was erg mooi. Allerlei kleuren en vormen gingen de lucht in.

We gaan zo lekker ontbijten en daarna de auto inpakken. We willen ook nog naar het Sagamuseum van Reykjavik. Dit is gevestigd in een gebouw waar ook het water voor de stad wordt opgeslagen. Dat gebouw bestaat uit hele grote tanks en in een daarvan is het museum gevestigd. Bovenop heb je een koepel waar je wat kunt eten. Het bijzondere aan die koepel is dat ie ronddraait. Eerst was dit 1x per uur, maar nu is dat 1x per 2 uur, omdat anders het bedienend personeel de weg kwijt raakt.

We moeten om 14.00 uur de auto inleveren vlakbij het vliegveld van Keflavik. Van daaruit worden we naar de vertrekhal van het vliegveld gebracht. Onze vlucht vertrekt vandaag om 16.30 uur. Dit betekent dat we om 21.30 uur Nederlandse tijd landen ( 3 uur vliegen en 2 uur inhaaltijd, omdat het hier in IJsland 2 uur vroeger is dan in Nederland). Daarna gaan we naar ons hotel vlakbij Schiphol en komen maandag in de loop van de dag ( ligt aan de trein en de bus) naar huis toe.

We proberen op het vliegveld nog foto’s toe te voegen aan ons berichtje, maar weten niet of dat dat lukt.

Groetjes P en P.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *