Dagje Reykjavik

Zaterdag 18 augustus 2012. Vandaag onze laatste hele dag in Reykjavik. Eerst uitgebreid ontbeten bij het ontbijtbuffet. Daarna zijn we gaan kijken naar de marathon van Reykjavik. De eerste lopers waren al om half 9 gestart. Hiervoor sluiten ze gewoon de rondweg af. Maar goed dat wij vandaag de stad niet uit wilden.

Vervolgens zijn we naar het centrum gelopen waar we eerst gestopt zijn bij de Tourist Information om te vragen of de hop on-hop off bus (toeristische tour door het centrum) vandaag reed, gezien de marathon en alle andere activiteiten in het centrum vandaag. Die reed dus niet. Ook vandaag was het een heerlijke zonnige dag rond de 17 a 18 graden.

Daarna zijn we naar het Volcano house gelopen waar ze ieder uur een film lieten zien van de vulkaanuitbarsting in 1973 op de Vestmannaeyjar (Westmaneilanden) en de laatste uitbarsting van 2010 van de Eyjajallajökull. Ook nog even een kopje koffie gedronken en toen de stad in.

In Reykjavik is ook een Maritiem museum gevestigd aan de haven. Daar mochten we gratis binnen omdat het vandaag Culture night is. In het museum was van alles te zien over het scheepvaart. Ook was er een film waarin ze het vissersleven van vroeger lieten zien. Dit was opgenomen in het vissersdorpje waar wij ook geweest zijn. Zo wordt alles nog veel duidelijker. Nog even op het terras gezeten voor een lunch en daarna op onderzoek uit op een schip van de kustwacht wat gebruikt was om mensen, voorraden te redden en in de strijd om de kabeljauwoorlog.

Tijdens de wandeling richting en door de stad allerlei muziekoptredens gezien. Overal standjes waar je dingen kon kopen (zelfs in de achtertuinen van mensen in het centrum). We zijn nog naar de belangrijkste kerk van Reykjavik gewandeld (en ook de meest lelijke). Je kon daar met de lift naar de bovenste verdieping om van het uitzicht van Reykjavik te genieten, maar daar stond een flinke rij wachtende mensen. Dus zijn we verder gelopen. In het cenrum was het ontzettend druk. Alles was afgesloten zodat de mensen gewoon op straat konden lopen. Vanavond worden er nog concerten gegeven in de stad en om 23.00 uur is er vuurwerk vanaf de haven (goed te zien vanaf hoek bij ons hotel).

Rond 6 uur zijn we naar het zelfde restaurant gegaan als waar we gisteren hebben gegeten. Ze hadden een nieuwe soep toegevoegd in plaats van de champignonsoep. We hebben curry soep, een goed gevulde soort goulashsoep, vissoep en een salsa kipsoep gegeten met brood en rauwkost. Erg lekker.

Nog even de auto aan de binnenkant zo goed mogelijk stofvrij gemaakt (was best wel nodig).
Vanavond de spullen inpakken, zodat we morgen nog naar het Sagamuseum kunnen en daarna naar het vliegveld waar we op 14.00 uur de auto moeten inleveren en om 16.30 uur gaan vliegen.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *