Egilsstadir (Eyjólsstadir) – Höfn (Nýbaer)

Zondag 12 augustus 2012. Vanmorgen zijn we rond half 10 vertrokken voor onze etappe naar Höfn. Eerst hebben we getankt in Reydarfördur. Daarna hadden we de keus uit een tunnel of 50 kilometer omrijden via het fjord. Keus was niet moeilijk. Het was vandaag alleen bewolkt en erg mistig op bepaalde stukken. Zelfs zo erg dat je de gele paaltjes naast de weg maar een voor een zag. Gelukkig zaten we aan de kant van de fjorden. Dus we hebben vandaag weinig kunnen genieten van de prachtige uitzichten, maar dat komt wel weer. Tussendoor hebben we ook opklaringen gehad. Onderweg zijn we gestopt om koffie te drinken (cappuccino met een chocoladesmaakje) en om een stukje appeltaart te eten bij een Duits/Ijslands wegcafeetje. Op dit stuk route is ook niet veel bijzonders te zien onderweg. En datgene wat er is (een smal weggetje waar een waterval te zien is of een turfkerkje) missen we gewoon.

We zijn door een dorpje gekomen (vanwege een omleiding) waar iedere buurt een andere kleur versiering had. De lantaarnpalen waren voor een gedeelte geschilderd in geel, oranje, groen of rood en in de tuinen stonden allerlei figuren met diezelfde kleuren. Dit hadden we gisteren in Egilsstadir ook gezien. Daar hadden ze een roze versierde buurt met vlaggetjes, gezichten en een groot cadeautje wat ingepakt was. Soms zo druk met rondkijken dat we vergeten om foto’s te maken.

In het Lóngebied kwamen we een Nederlandse fietser tegen die vanaf Keflavik via de zuidkant van Ijsland was gekomen fietsen en de laatste 2,5 dag alleen maar regen heeft gehad…In het Lóngebied zitten ook veel vogels. We hebben onderweg grote groepen zwanen gezien aan de rand van het water. En dan het geluid wat ze maken met z’n allen bij elkaar.

Voordat we in Höfn aankwamen, hebben we echte rendieren gezien. Ik heb alleen nog geen foto kunnen maken van het waarschuwingsbord waar een eland op staat.

Toen we bij onze jeugdherberg aankwamen (heeft even geduurd, want we konden hem niet 1,2,3 vinden -> stond ook weer een stukje van de weg was) duurde het ook een tijdje voordat we konden inchecken (er was niemand). Daarna kwamen we tot de ontdekking dat het licht het niet deed, zowel de bureaulamp als de grote lamp. Bureaulamp was een kwestie van een peertje vervangen. De grote lamp moest een draadje aan mekaar worden gemaakt. Toen we terugkwamen van het boodschappen doen, was dat ook gemaakt.

Nadat we gekookt hadden (je wordt steeds creatiever met wat ze in de supermarkt hebben) zijn we op zoek gegaan naar het stenenmuseum. Dit hebben we niet kunnen vinden tot na sluitingstijd. En het mooiste van alles was dat het schuin tegenover onze jeugdherberg zat…..
We hebben in plaats daarvan wel bij de Tourist Information 2 films gezien over de gletsjer, vulkanen en de natuur.

Vandaag is onze auto nog meer geluidjes gaan maken ( eerst alleen bij het achteruitrijden, maar nu ook bij het vooruitrijden….) Dus was het tijd om de road assistance (Ijslandse ANWB) te bellen. Eerst geprobeerd om achteruit te rijden en dan flink te remmen, maar dat hielp niet, dus hebben we morgenochtend om 8 uur een afspraak in de garage hier in Höfn.
En dan kijken we wel wat de diagnose is.

Vandaag hebben we iets meer dan 300 kilometer gereden.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *