Egilsstadir (Eyjólfsstadir)- Höfn – Egilsstadir (Eyjólfsstadir)

Zaterdag 11 augustus 2012. Vanmorgen rond 9 uur ontbeten in ons guesthouse. Lekker rustig gezeten (de bus met jawel de Italianen uit Stöng was ook langs geweest, maar daar hebben we geen last van gehad). Daarna hebben we eerst even gepind en zijn op pad gegaan.

Op de wegen hier staan de haaientanden een stukje van de kruising af waardoor het lijkt dat automobilisten door willen rijden maar dan toch voorrang geven. Soms verwarrend.

Vandaag een rondje van 160 kilometer op en neer naar het haventje van Höfn vlakbij Bakkagerdi. We hebben ontdekt dat er in Ijsland plaatsnamen meerdere keren voorkomen. Soms verwarrend, vooral als je er al een keer geweest bent eerder op de rondreis. We hadden vandaag een afwisselende weg (rood=asfalt, bruin=gravelweg). Ook weer mooie landschappen gezien variërend van besneeuwde bergen, groene weilanden, riviertjes, meertjes en de zee. Vandaag zijn we ook weer over een bergpas gereden, steil kronkelend naar boven en beneden. Er was zelfs een stuk waar ze wegwerkzaamheden aan het uitvoeren waren (gravelweg-> nog meer stenen op de weg).

Als eerste zijn we gestopt in Bakkagerdi, een klein plaatsje waar we bij het plaatselijke alfa café buiten op het terras in het zonnetje koffie hebben gedronken. Daar hadden ze ook hele leuke dingen staan van de half-edelstenen die ze daar in dat gebied vinden. Tegenover het café was water waar ook een aantal vogels zaten die we op de foto vast gelegd hebben. Eens kijken of er nog nieuwe soorten bij zitten. Vervolgens zijn we doorgereden naar het haventje van Höfn waar ook een vogelrots is. We hadden geluk, want de papegaaiduikers waren nog thuis. We hebben er zelfs een in een holletje zien kruipen. Rond deze tijd, 10-15 augustus, gaan de papegaaiduikers weg en komen dan in mei/juni weer terug. Dus dit is denk ik de laatste keer geweest dat we ze gezien hebben, maar we hebben weer leuke foto’s kunnen maken. Perry en ik hebben een hele tijd met z’n tweeën bij de vogelrots kunnen rondlopen. Dat was wel fijn, want op een gegeven moment kwamen er meer mensen en daar reageren de vogels natuurlijk ook op.

Dus zijn we weer teruggereden naar het dorpje waar we bij het café David en Shawn zagen staan ( de 2 Amerikaanse mannen die we ontmoet hebben in Bildudalur, 1e nacht in de West-Fjords). Daar hebben we even mee staan kletsen en zij raadden de vissoep aan van het café. Dat kwam goed uit, want wij wilden net een hapje gaan eten. En die vissoep was ook ontzettend lekker. David en Shawn zijn we al vaker tegengekomen tijdens onze trip, erg leuk. Vanaf het café is een Duits Argentijns vrouwtje met ons mee teruggereden naar Egilsstadir. We hebben terug de alternatieve route genomen (lees bruine weg, dus gravelweg). En ja dat stoft enorm en wij ons maar afvragen wat ze bij de autoverhuurder bedoelde dat we, als we de auto inleveren, ook de binnenkant schoon moesten maken……, buitenkant deden zij wel haha.
Straks eens kijken of we niet zolang hoeven te wachten als gisteren voor we onze bestelling kunnen krijgen bij de snackbar. Anders wordt het iets anders denk ik.
Vandaag was ook weer een heerlijk zonnige dag met een temperatuur rond de 25 graden.

De kunst is gewoon om 17.0 uur te gaan eten. Dan zijn er bijna geen Ijslanders en heb je binnen een kwartier je eten voor je neus. Vandaag pizza met ui en champignons en een broodje met vlees, rauwkost, saus en frietjes als diner. Erg lekker.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *