Reykjahlid (Stöng) – Egilsstadir (Eyjólfsstadir)

Vrijdag 10 augustus 2012. Gisteren hadden we een slechte verbinding om de foto’s up to loaden, maar we werden ook uit de eetzaal “gezet” door de ober (vriendelijk doch dringend verzocht zodat ze de ruimte konden afsluiten) waardoor we geen internet meer hadden. Toen maar naar de zeer warme hot pool waar ik gisterenavond nog heerlijk in mijn eentje in heb gezeten, genietend van het weidse uitzicht. Ondertussen heeft Perry de foto’s verder bewerkt voor de site. Vanmorgen werd ik wakker van een stel luidruchtige Italianen die om half 8 aan het ontbijt moesten zitten of zo, want daarna was het ook weer rustig. Dus tijd om te douchen, alle spullen in te pakken (ook ons schone wasgoed, wat ze op het slaapadres hadden gewassen en buiten gedroogd). Dat is wel fijn, in principe zijn al onze slaapadressen van alle gemakken voorzien; de een wat meer dan de andere. Dan heb je soms een handdoekenset en/of een opgemaakt bed, kussens, kookgelegenheid, zitkamer met tv, ontbijtmogelijkheid, avondeten mogelijkheid, internetverbinding, wasmachine en evt droger (vaak wordt de was gewoon buiten gehangen). Daarna rond 9.10 uur aangereden naar onze volgende bestemming Egilsstadir. Eerst 5 kilometer rijden voordat we bij de grote weg zijn, daarna langs de benzinepomp om onze voorruit schoon te maken (muggenslagveld). Onderweg was het al 16 graden. Vervolgens via de gewone asfaltweg naar de Dettifoss, die we gisteren via de andere kant al hebben gezien. Bij de Dettifoss is nog een andere waterval de Selfoss. Ook hier kwamen we het Zwitserse meisje tegen (ik weet alleen haar naam niet) en hebben we weer even gekletst. Het pad naar de watervallen was ontzettend stoffig. Maar ja…..watervallen blijven mooi om naar te kijken. Vooral zittend op een rots in het zonnetje -> 25 graden vandaag (met een dikke winddichte jas aan omdat het anders door je heen waait). Echt het zand zit overal; oren, neus, ogen, haren, zelfs in je mond en op je gezicht. Straks gewoon even onder de douche.

Weer verder op weg 1 richting het elandengebied. En ook daar wordt je voor gewaarschuwd. We hebben alleen nog geen (levende) gezien. Wel op truien, mutsen, op verkeersborden, aan de muur en in de vorm van een burger met frietjes. (die erg lekker was). Ook hebben we 2 steppers gezien die rondje Ijsland aan het doen zijn op hun step. Heel apart. Op dit stuk weg door Ijsland is niet veel te beleven. Het landschap is erg kaal. We hebben op een plek gestaan waar een pad was aangelegd wat voorheen gebruikt werd om van de ene plaats naar de andere te komen te voet of per paard.

Eenmaal aangekomen bij ons slaapadres weer alles uit de auto behalve de slaapzakken en de handdoeken, want we hebben een opgemaakt bed met een handdoekenset. Lekker handig vandaag. Eerst alle foto’s toegevoegd op site -> kunnen jullie zien waar we het overhebben.
Daarna zijn we wat gaan eten….eerst geprobeerd in de plaatselijke snackbar, maar daar was het niet zo heel goed georganiseerd. We moesten 30 tot 50 minuten wachten voor we onze bestelling konden krijgen…Geen optie, dus wij naar de Subway. Toch handig dat ze die hier overal hebben. Lekker broodje gegeten en toen weer terug naar de slaapplek. De belevenissen en de foto’s van vandaag op de blog en dan zijn we helemaal bij (zelfs de foto’s van de vogels op een aparte pagina gezet -> hebben al 25 soorten gezien en de voorpaginafoto aangepast).

Vandaag 251 kilometer gereden inclusief op en neer voor een broodje Subway.

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Erg mooi allemaal, goed dat de fotos erbij staan nu dat vertelt nog meer!!
    Liefs van ons allemaal en nog veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *