Flateyri (Korpudalur)-Hólmavík (Broddanes)

Zondag 5 augustus 2012. We zijn al bijna een week in Ijsland, maar voor ons gevoel  lijkt het al langer (zo lekker rustig, geen gehaast). Vanmorgen heerlijk ontbeten in het hostel. Zelfs een soort yoghurt op met bessen die van de berg achter het hostel kwamen. Erg lekker. En dat niet alleen, we hebben ook een echt Ijslandse snack op: gedroogde vis. Dat moest je eigenlijk eten met wat boter, maar ik vond het zonder boter lekkerder. Na nog een aantal toeristische tips van de eigenaar van het hostel zijn we rond half 10 aangereden. Daarvoor Corine nog even een sms gestuurd voor haar verjaardag ( zitten in Oostenrijk, beetje lastig om op verjaardagsvisite te gaan).

Eerst zijn weer door de eenrichtingsweg tunnel gereden naar een plaatsje waar we een oud vissersdorpje hebben bezocht inclusief uitleg door een man die in zijn beste engels ons het verhaal vertelde over het dorpje (waar ook gedroogde vis hing).

Daarna zijn we verder gereden naar Sudavik waar we een in een museumpje zijn geweest over de poolvos waar alles werd verteld over het leven van een poolvos en de jacht erop. Buiten zaten 2 jonge poolvosjes die wees waren.

Vervolgens weer doorgereden via een hele mooie weg tussen alle fjorden door. We hebben vandaag op de punt van een fjord gelunchd met uitzicht op het eiland Viger waar we gisteren naartoe zijn geweest met de boot om oa papegaaiduikers te gaan kijken. Het is vandaag lange tijd bewolkt geweest, maar aan het einde van de dag brak de zon door en dan is het meteen warm.

Onderweg nog zeehonden gezien. Je wordt daarvoor gewaarschuwd met een verkeersbord. Je wordt hier overal voor gewaarschuwd behalve voor zo’n wildrooster. Voor het eerst lekker geslapen in de auto ( 2 avonden heel laat geweest en 2 ochtenden best vroeg opgestaan).

In Holmavik nog even boodschappen gedaan, zodat we zelf konden koken op ons slaapadres want het dichtsbijzijnde restaurant was 35 kilometer verderop. Op het laatste stuk kwamen we James weer tegen in zijn (ook) rode auto. We zijn allebei gestopt op een plek waar heel veel drijfhout lag opgestapeld. Tijdens het laatste stuk naar het slaapadres lag er overal drijfhout op de kant. Nadat we alle spullen naar onze kamer hadden gebracht, ben ik gaan koken: cordon blue, tortolinni met ham en kaas en tomatensaus en een toetje (Skyr). Tijdens het koken prachtig uitzicht op een eilandje waar (je raadt het nooit….) papegaaiduikers zitten. Daar gaan we zometeen even naartoe wandelen om ze van dichterbij te bekijken. We hebben vandaag 296,5 kilometer gereden.

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. dank je wel voor jullie felicitaties. Jammer dat er nog geen fotos geplaatst kunnen worden. Maar het klinkt fantastisch. Ook hier alles oke. Kim heeft para gliding gedaan (tandemsprong) vanaf 1900 mtr. En Kim, Jan en Ismay zijn wezen canyoningen. Temperatuur hier ietwat hoger dan bij jullie 🙂
    Nog veel plezier
    liefs Jan, Corine, Kim en Ismay

    ps. taart stond wel klaar hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *