Borgarnes-Grundarfjördur

Woensdag 1 augustus 2012. Vannacht heerlijk geslapen. Als je om 3 uur wakker wordt, is het nog niet eens echt donker. Vanochtend lekker gedoucht, dan denk je lekker fris, maar hier zit er een luchtje aan. Ze gebruiken hier water uit de bron waar een natuurlijke zwavellucht aan zit (ja, het luchtje van rotte eieren, maar er kan niks op tegen de lucht van het vulkaaneiland in Nieuw Zeeland -> als je die eenmaal geroken hebt, dan valt ieder ander zwavelluchtje mee.

Net het weersbericht gezien -> komt goed vandaag, zonnig met een wolkje en een graad of 13. We gaan nu lekker ontbijten. Nog even terug geweest naar de jeugdherberg om te zeggen dat alles goed was in het hotel en daarna op weg. Eerst even tanken en toen de 54 op. Vandaag veel groen gezien, vooral weilanden. Het landschap is erg afwisselend. We zien onderweg ook heel veel bergen met en zonder sneeuw en bij iedere verhoging of bocht in de weg heb je een ander uitzicht.

We hebben op het moment wat trubbels met het uploaden van al die leuke foto’s maar daar wordt aan gewerkt. Zo gauw we kunnen zetten we de foto’s online, tot die tijd alleen onze verhalen op de blog.

Als eerste zijn we vandaag gestopt bij een plek waar ze een hele lange rij (de langste van Ijsland) basaltzuilen hebben -> dit is een donkergekleurd gesteente. De wegen zijn hier prima. Op wegen met 1, 2 of 3 cijfers mogen wij komen ( de 1, 54, 574), maar waar een F voor staat niet, die zijn voor de 4×4 wagens. Vandaag hebben we een ronde gemaakt over het schiereiland Snaefellsnes. Daar zijn we op verschillende plaatsen gestopt om vooral vogels te gaan bekijken. De eerste stop voor de grote hoeveelheid 3-teen meeuwen was in Arnarstapi. Daar hebben we eerst koffie gedronken op het terras heerlijk in het zonnetje. Daarna zijn we gaan wandelen op de klif waar we buiten een hele hoop krijsende jonge 3-teen meeuwen hebben gehoord ook veel van die meeuwen hebben gezien. Aan het einde van de klif hebben we heerlijk in het gras gezeten en genoten van de geweldige natuur die er is en van het uitzicht ( zee, meeuwen, berg met sneeuw -> snaefellsjokull) en vooral de rust, het is er zo stil, heerlijk. Zonnetje, strak blauwe lucht en wat (meer) wind.Daarna weer teruggewandeld naar het cafeetje waar we een tosti hebben gegeten. Voordat we verder reden, hebben we ons maar even ingesmeerd met zonnebrandcrème, want we waren allebei al verbrand… (goed voor mekaar hier in Ijsland). Vervolgens nog even bij een ander vogelrotsje gestopt, maar daar was niet zo veel te zien.

Toen doorgereden naar ons slaapadres in Grundarfjordur. Onderweg hebben we de in de verte de Westfjorden al zien liggen waar we morgen met de boot naartoe varen. In dat gebied weten we niet of we ergens internet hebben, aangezien dat dat het meest verlaten stuk van Ijsland is. We wonen vandaag in een groen huis met meerdere kamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer. Onze kamer heeft de naam van een vulkaan gekregen, de Eldgos (zo heette ook ons vliegtuig van Iceland Air). Vandaag zelf gekookt: lekker stukje vlees, sla en aardappels met een schilletje en het Ijslandse toetje Skyr.

Morgen moeten we om half 9 inchecken bij de boot, maar daarvoor hebben we eerst een autorit van ongeveer 50 km voor de boeg voordat we bij de haven zijn. Daarna zijn we van plan om ons reisschema wat aan te passen, zodat we morgen al naar de vogelrots gaan waar de papegaaiduikers zitten en overmorgen een kortere route hebben. Of een 2e kans om de papagaaiduikers alsnog te zien mocht het de dag daarvoor niet gelukt zijn.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *