We zijn er helemaal ! (Keflavik-Njardvik)

Maandag 30 juli 2012. Na een goede vlucht van 2 uur en 45 minuten zijn we geland in een beetje nat Kevlik. We zaten bijna helemaal achterin het vliegtuig, ik bij het raampje. Tijdens de vlucht kwamen ze rond met koptelefoontjes voor € 6,= om geluid te hebben bij de films, tv-programma’s ed, maar wij hadden later uitgevonden dat je met je oordopjes van de Ipod ook verbinding kunt maken en dan kost het niks…
Nadat we de koffers hadden opgehaald werden we opgewacht door iemand van de autohuur die ons naar het hoofdkantoor vlakbij het vliegveld bracht. Daar hebben we een rondje rond de mooie rode Hyundai I10 gelopen (kijken of er geen schade is) en zag Perry dat een van de voorbanden minder profiel had dan de rest. Dus met de eigenaar mee naar de garage waar allebei de voorbanden zijn gewisseld. Dit bleek in het plaatsje te zijn waar we zouden overnachten. Kilometerstand 34746.
Dus vol goede moed op zoek naar het slaapadres…… We zijn wel 3 keer langs de garage opgekomen, maar steeds aan het einde van de straat hadden we niks gevonden. Uiteindelijk bleek onze jeugdherberg een stukje naar achteren te liggen aan jawel het einde van de straat. Het eerste stukje gravel hebben al gehad (toegangspad naar de jeugdherberg)
Ons gemeld bij de receptie en door een vriendelijke meneer naar onze kamer gebracht. Heel eenvoudig (nog geen gordijnen), maar wel een douche en een toilet om de hoek, een zitkamer met tv, een keuken. Een nieuwe ervaring zo’n een slaapzakaccommodatie. Daarna zijn we eerst gaan pinnen… tja hoeveel kronen zullen we nemen? We hebben geen enkel idee wat de wisselkoers is en wat dus iets kost.
Daarna kijken tot hoe laat de bakker open is.. haha openingstijden staan natuurlijk in het Ijslands op de deur.
Je krijgt zo wel een spoedcursus Ijslands vertalen (virkad = doordeweek, laugard=zaterdag, sunnud=zondag)
Vervolgens boodschappen doen bij de BONUS -> ook lachen want we moeten voor ons eigen ontbijt zorgen (aha daar waren die bord, beker en bestel voor nodig die op onze paklijst stond, maar die we niet ingepakt hebben..) Geen nood in de supermarkt kom je een heel end. Lekker improviseren (pot pasta, pot jam, plastic bestek en morgen brood van de bakker). Ook weet je helemaal niet wat er op de schappen staat…
Terug naar de jeugdherberg om de boodschappen weg te brengen en daarna naar het centrum om wat te eten (waren al een keer op en neer geweest om te kijken wat er was en om onze Dominicusgids te halen, want we waren in de veronderstelling dat we een menukaart in het Ijslands kregen en we dan niet wisten wat we bestelden… ( en als je Engels spreekt krijg je natuurlijk een menukaart in jawel Engels) Dus moet ik mijn Engels boekje ook maar in mijn tas stoppen, anders weten we het gedeeltelijk nog niet.
Uiteindelijk heb ik heerlijk lamsvlees en kreeft gegeten, om je vingers bij af te likken. Perry had een hele lekkere (walvis) steak. Daarna weer op en neer naar de jeugdherberg om de fototas te halen om een aantal foto’s te maken van de omgeving. Overal staan hier hopen steen(mannetjes), erg leuk om te zien.
Het is hier mooi weer, de zon schijnt, het waait af en toe flink dus gewoon Nederlands weer en een graad of 15. Verder is het hier 2 uur eerder, dat is vandaag wel even wennen, maar dat komt vanaf morgen ook wel goed. Het is nu Nederlandse tijd 22.55 uur (bedtijd dus, tenminste dat vindt mijn lijf) maar hier is het nog geen 21 uur ’s avonds en hartstikke licht….We hebben vandaag 31 km gereden. Morgen staan er 345 km op het programma.

Boekenlegger op de permalink.

3 Comments

  1. Perry, nee echt ….WALVIS steak. Hoe durf je!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *